PRVA STRAN‎ > ‎Obvestila‎ > ‎

OBVESTILO O PONOVNI VKLJUČITVI OTROK V VRTEC MARKOVCI

objavljeno: 11. maj 2020 04:25 avtor: Vrtec Markovci   [ posodobljeno 11. maj 2020 04:26 ]

OBVESTILO O PONOVNI VKLJUČITVI OTROK V   VRTEC  MARKOVCI

v času izvajanja odrejenih ukrepov zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19

 

Spoštovani starši

Vlada RS je sprejela sklep s katerim postopno odpira vrtce z 18. 5. 2020. 

 Ob ponovnem odprtju bomo vrtci morali upoštevati varnostna navodila s katerimi bomo ščitili zdravje otrok hkrati pa poskušali najmlajšim v skladu z njihovimi razvojnimi potrebami omogočiti čim bolj sproščeno igro in bivanje v vrtcu.

Zaradi lažje organizacije dela vas vljudno prosimo, da nam najkasneje do torka, 12. 5. 2020, do 8. ure zjutraj, sporočite ali boste 18. 5. 2020 otroka pripeljali oziroma vključili v vrtec (oziroma s katerim datumom nameravate otroka vključiti v vrtec), hkrati pa nam sporočite tudi točen čas bivanja otroka v vrtcu (torej čas prihoda in odhoda otroka). Podatke potrebujemo za 14 dni, torej do 30. 5. 2020.

Prisotnost otroka lahko sporočite na uradni elektronski naslov vrtca (vrtec@os-markovci. net) ali po telefonu 02 766 00 41.

Najpomembnejše in prvo zaščitno varovalo, ki ga je  za ohranjanje zdravja vseh (družin, zaposlenih), potrebno upoštevati,  je da v vrtec lahko pridejo samo popolnoma zdravi otroci, ki niso bili v stiku z obolelimi. Starši izpolnjeno izjavo priloga 1 oddate strokovnemu delavcu ob  ponovni vključitvi otroka v  vrtec.

Kljub postopnemu sproščanju ukrepov je potrebno še vedno zelo skrbno ravnati,  še posebej z ranljivimi skupinami, zato je NIJZ pripravil navodila  z opredelitvami otrok za katere ni priporočena vključitev v vrtec v tem obdobju priloga 2.

 

Seznanjamo Vas, da je ob ponovnem odprtju vrtca TVEGANJE ZA PRENOS OKUŽBE Z VIRUSOM COVID-19 VEČJE. Temu ustrezno skušajte zaščititi svoje morebitne starejše ali imunsko oslabele sorodnike z vsemi zaščitnimi ukrepi (zadostna razdalja, uporaba maske, higiena rok ter higiena kašljanja in kihanja).

O organizaciji dela vrtca, novem hišnem redu (prihodi in odhodi otrok, zaščitni ukrepi,…) Vas bomo obvestili do konca tega tedna.

V želji, da ostanemo zdravi in skupaj poskušamo ustvariti najboljše pogoje za najmlajše vas lepo pozdravljam.

                                                                                     Ravnatelj:

                                                                                  mag. Ivan Štrafela

 

PRILOGE:

Priloga 1; Izjava staršev pred vstopom otroka v vrtec

Priloga 2; Opredelitev zdravstvenih omejitev za otroke

 

Ċ
Vrtec Markovci,
11. maj 2020 04:25
Ċ
Vrtec Markovci,
11. maj 2020 04:26
Comments