PRISPEVKI‎ > ‎ARHIV‎ > ‎

TEDEN OTROKA V VRTCU MARKOVCI

objavljeno: 16. okt. 2011 08:30 avtor: Sabina Založnik   [ posodobljeno 28. avg. 2012 04:02 ]

V tem tednu imajo otroci v vseh pogledih prednost in jim je izkazana večja naklonjenost kot običajno.

V ponedeljek smo imeli glasbeno dopoldne. Otroci so rajali in plesali ob otroških pesmih, se gibali in rajali ob rajalnih igrah, peli pesmi, se preizkušali ob igranju na male ritmične inštrumente…

V torek smo imeli dramsko dopoldne. Otroci so si ogledali lutkovno predstavo pod naslovom »Razbita buča«, a tokrat v senčnem gledališču. In kasneje so svoja podoživljanja zgodbe ustvarjali v likovnih delavnicah.

Sredino dopoldne je bilo namenjeno kuharskim mojstrovinam. Otroci so si pripravljali svoja sadna nabodala, rezali in pripravljali sadje za sadne kupe, okušali različno sadje…

Četrtek smo preživeli  v znamenju športa. Dopoldan smo izvedli orientacijski pohod z miselnimi in gibalnimi nalogami do »jesenskega zaklada«. Popoldan pa smo izvedli »jesensko olimpijado« na kateri so se gibalno preizkušali tako otroci kot tudi njihovi starši.

Teden otroka pa smo zaključili z petkovim družabnim dopoldnevom. Otroci so od doma prinesli različne jesenske pridelke in plodove ter z njimi ustvarjali najrazličnejše živali, predmete….

Tako je teden otroka potekal v znamenju veselja, druženja, dobre volje, igrivosti in smeha.

                                                                          

                                                                                          Helena Vogrinec

jesenska olimpijada

Iskanje skritega zaklada

 

Comments