PRISPEVKI


POTOVALI SMO K DRUŠTVOM NAŠIH VASI

objavljeno: 21. jun. 2017 04:32 avtor: Administrator Vrtec Markovci   [ posodobljeno 21. jun. 2017 04:35 ]

V sklopu projekta Z igro do prvih turističnih korakov smo v vrtcu Markovci, v skupini Sončki, pripravili mesečni sklop dejavnosti z naslovom  Potujemo k društvom naših vasi. Za ta namen smo obiskali pet društev v bližini vrtca v naši občini. O vsakem društvu smo si pred obiskom ogledali različne fotografije in morebitne videoposnetke. Po obiskih pa smo na temo društev še likovno ustvarjali, ter spoznali kakšno novo pesem.

 Najprej smo obiskali Čebelarsko društvo Markovci, kjer nam je predstavnica društva pokazala čebelnjak in čebele, opisala nam je delo čebel in delo čebelarskega društva, ter otrokom za pokušino ponudila med. V vrtcu smo nato spoznali narodno pesem Čebelar in ustvarili večji čebelnjak iz škatle, ter čebelice iz papirja. Sledil je obisk Gasilskega društva Markovci, kjer nam je njihov predstavnik pokazal in opisal gasilski dom, gasilski avtomobil, gasilsko opremo, ter njihovo delo. Spoznali smo pesem o gasilcih, likovno pa smo ustvarili gasilski dom in gasilske avtomobile iz škatel. Po tem smo obiskali Konjeniško društvo Nova vas pri Markovcih. Pričakala sta nas dva člana. Pokazala sta nam konjeniško opremo, konja (kobilo), kočijo, ter predstavila delo v njihovem društvu. Doživeli smo tudi ježo konja. Otroci so kobilo lahko pobožali ter sedeli na kočiji, kar jim je bilo najbolj všeč. Spoznali smo pesem Moj črni konj, likovno pa smo ustvarili konje s tempera barvami. Nato sta nas v vrtcu obiskali predsednica in članica Društva podeželskih žena, kateri sta nam opisali njihovo delovanje, nato pa skupaj z otroci spekli piškote, s katerimi smo se na koncu vsi posladkali. Naslednji dan so otroci ustvarili različne piškote iz das mase, ob tem pa poslušali ljudske pesmi. Na koncu našega projekta so nas v vrtcu obiskali še mladi člani Folklornega društva Markovci, in nam predstavili njihovo delovanje ter oblačila, nato so nam zaplesali še njihove folklorne plese. Ob koncu obiska so se lahko tudi otroci preizkusili v plesanju njihovih plesov, nad čim so bili zelo navdušeni. Na temo tega obiska so otroci ustvarili plesalce iz papirja.

Konec našega projekta smo v avli vrtca pripravili razstavo fotografij obiskov in likovnih izdelkov posameznih društev. Ker so otroci uživali pri vsakem obisku društev, bi takšno potovanje z veseljem ponovili in obiskali še več društev. Vsem omenjenim društvom se Sončki z vzgojiteljicama iskreno zahvaljujemo.

 

                                                                         Zapisala: Mateja Gabrovec


  

  

    

  

»MI SMO MINI MATURANTJE -2017«

objavljeno: 21. jun. 2017 04:26 avtor: Administrator Vrtec Markovci

Le še nekaj dni nas loči od zaključka šolskega leta, v teh dneh se za bodoče prvošolce izteka obdobje vrtca. Postali so namreč mini maturanti.  V četrtek, 15. 6. 2017, so se od vrtca poslovili na prav poseben način. V belih majčkah, katere so si sami poslikali, so se odpravili skozi vas Markovci, poslovili so se od mlajših otrok v vrtcu, obiskali učence prve triade v domači osnovni šoli. Obiskali so tudi župana Milana Gabrovca. Po občinski zgradbi je odmeval glas petja in veselje ob otroškem direndaju.  Ob prijetnem sprejemu so se skupaj poveselili in posladkali s sladoledom. V četrtek popoldan so se mini maturantje  predstavili tudi staršem in jim pripravili krajši program, kateremu je sledilo srečanje  v obliki ustvarjalnih delavnic.  

Zatorej dragi »mini maturanti«, 1. septembra boste stopili  na novo pot. Le ta naj bo še naprej radovedna, vesela, radoživa in polna novih spoznanj in doživetij.

ŠOLA je velika beseda, še večja postati UČENEC in prestopiti prag šole, spoznati nove prijatelje, učitelje, novo okolje in obraze. Čeprav v šoli pouk tudi poteka skozi igro, pa ta ni več tako brezskrbna kot v vrtcu. V šoli bo potrebno tudi spoznati in osvojiti nov dnevni ritem, ki pa se razlikuje od vrtca. Kljub temu vemo in verjamemo, da vam vsega »novega« ne bo težko premostiti in osvojiti, saj že komaj čakate, da si obesite šolsko torbo na rame, prestopite šolski prag in postanete ŠOLAR.

Nedvomno pa dragi starši, vi drugače dojemate prvi šolski dan vašega otroka. Zavedate se, da se ob zaključku vrtca, predšolskega obdobja, končuje ena najbolj nežnih in varnih obdobij otroštva. Kljub odraščanju, vaš otrok tega ne čuti tako, zato mu bodite še naprej v oporo in se skupaj z njim veselite prvega, pa ne samo prvega šolskega dne, ampak tudi vse nadaljnje.

Vsi, ki smo z njimi preživeli to prvo obdobje vzgoje in izobraževanja jim želijo uspešno nadaljevanje. Naj se na tej novi poti počutijo dobro, naj s pridom uporabijo vsa pridobljena znanja in izkušnje.


Pri otrocih ni majhnih korakov. Vse, kar storijo in naredijo, so velike stvari. Predvsem srca imajo večja kot mi - odrasli. 

Vanje spravijo vse, kar vidijo in vse, česar se zavedajo - tudi majhen kamenček, ki so ga opazili na cesti, listek z drevesa, 

poljubček kar - tako, mravljico ali črička, predvsem pa vse ljudi, ki so okoli njih ... (Pearl S. Buck)

 

                                                                                                                      Zapisala: Sonja  Ambrož


»OD ZRNJA DO KRUHA«

objavljeno: 21. jun. 2017 04:24 avtor: Administrator Vrtec Markovci

Cilj skozi celo šolsko leto je bil otroku privzgojiti skrb zase in za okolje. Tako smo v skupini Balončki že na začetku pričeli s tematskim sklopom: «ŽIVIM ZDRAVO Z OKOLJEM« in dodajali še druge sklope, projekte in natečaje.

Eden izmed projektov je tudi turizem s podnaslovom: »OD ZRNJA DO KRUHA.« Tako smo se vzgojiteljice in otroci skupine Balončki, odpravili na pohod v Zabovce, kjer smo si ogledali Koroščev mlin in celotno proizvodnjo. V vrtcu so otroci vonjali, okušali in prepoznavali različne vrste kruha. Prav tako so spoznali vse sestavine, ki so potrebne za pripravo kruha in kruh smo tudi spekli. Nazadnje je vsak otrok izdelal svoj lasten izdelek – rogljiček iz vzhajanega testa. Vse skupaj smo spekli in na hodniku naredili razstavo, ki smo jo poimenovali: »PEKARNA PRI SKUPINI BALONČKI.«

  

Namen samega projekta je bil otrokom prikazati kako dragocen in zdrav je kruh v vsakdanjem življenju. Prikazati otrokom kulturno dediščino, kako je bil kruh cenjen in kako težko ga je bilo pridelati nekoč v primerjavi z današnjim dnem.

Kruh je pomenil: BELO ZLATO.« Če je slučajno padel kos kruha na tla, so ga pobrali s tal in ga poljubili. S tem sem želela otrokom približati etično vrednoto o presoji dobrega in slabega, ter spoštljivega odnosa do kruha in narave. Otroke sem spodbudila k oblikovanju dobre samopodobe in vrednot do sebe, soljudi in okolja, brez katerega človek ne more obstajati.

Še poseben namen projekta je bil ta, da otrok spozna oz. si privzgoji zdrav način prehranjevanja in tako spozna različne vrste kruha, živila, pomen tradicionalnega slovenskega zajtrka… ki so velikega pomena za zdravo življenje.

Izvajala: Blanka Špur dipl. vzg


   

            

    

Projekt smo pripeljali do konca

objavljeno: 21. jun. 2017 04:19 avtor: Administrator Vrtec Markovci   [ posodobljeno 21. jun. 2017 04:20 ]

V sklopu projekta turizem smo se v skupini Smeškov odločili bližje spoznati Društvo podeželskih žena Markovci. Že prvo srečanje s članicami je bilo izredno sproščeno in prijetno. Povabili smo jih namreč v času pričakovanja praznikov, meseca decembra. Skupaj smo pripravili različna peciva. Naše gospe so skrbno zamesile testo, otroci so valjali, gnetli...Komunikacija je bila odlična in kaj hitro je iz domače kuhinje zadišalo. Razni keksi so bili tako slastni, da bi jih zmazali brez težav. Vendar jih nismo. Posladkali smo se na srečanju, kjer so jih poskusili tudi naši starši. Drugič smo se srečali pred pustom. Naše prijateljice bi jih lahko poimenovala, so nas naučile ustvariti pustno dekoracijo Duh. Videti ni bilo preprosto. Ponovno so spretne roke priskočile na pomoč mladim ustvarjalcem, nastale so prečudovite rožice iz krep papirja. Rožice smo nato pritrdili na obroč, ki nam ga je pripravil naš gospod hišnik. Na koncu so pustni dekoraciji dodale članice iz DPŽ Markovci še skrbno izbrane pisane trakove.  Naš Duh je bil končan. Moram priznati, prav čudovito in mogočno je bil videti. Ves pustni čas je krasil naš vrtec. Ponovno smo preživeli prečudovite trenutke skupaj, veliko smo se naučili. Otroci bodo lahko z njihovo pomočjo prenašali pustno tradicijo kraja Markovci še naprej. Še zadnje srečanje smo načrtovali. Izvedli smo ga v mesecu Maju v obliki zaključnega piknika. Ja prav posebnega piknika. Odpravili smo se v gasilski dom v Novi vasi, tam so nas čakale naše prijateljice. Ves dopoldan so otroci uživali na igralih, v pesku, balinali, tekali.. V tem času smo vzgojiteljice in članice iz društva pripravile žar, čevapčiče, hrenovke, ražnjiče. Tudi zelenjave ni manjkalo. Hrana je bila pripravljena. Sedli smo okoli mize. Nepopisno je bilo lepo videti otroke kako uživajo, komunicirajo med seboj. Ko smo se najedli, se je zaslišala pesem, ki smo jo skupaj zapeli. Spominjalo je na čase, ko so ob večerih ali ob opravljenem delu znali zapeti..

 Naše druženje smo tako pripeljali do konca. Zaključili naš projekt. Mislim, da so bili naši cilji, ki smo si jih zadali izpolnjeni. Kaj izpolnjeni, preseženi. Imeli smo srečo, da smo lahko spoznali tako čudovite osebe, ki se razdajajo v društvu. Hvala vam je beseda, ki jo lahko samo izrečemo. Res ste edinstvene!

                                                                                                           Zapisala: Erika Janžekovič

  ZBOROVSKO PETJE SE PRIČNE ŽE V VRTCU …

objavljeno: 21. jun. 2017 04:16 avtor: Administrator Vrtec Markovci

Veliko ljubiteljev petja ve, da je v Markovcih doma zborovsko petje, saj smo občina z bogato pevsko tradicijo ter s številnim zbori.  Eden od teh zborov je tudi Zborček vrtca Markovci, ki deluje že okroglih 10 let pod mojim vodstvom.  Število pevcev iz leta v leto narašča, tako kot tudi število oddelkov v našem vrtcu, in zdaj že kar nekaj let zapored šteje približno 50 pevcev, starih od 4 do 6 let.

Vsako leto se z veseljem predstavimo tudi širšemu občinstvu. In sicer sodelujemo na prireditvi Dan vrtca, na zaključnem koncertu šolskih zborov ter na prireditvi Ciciban poje in pleše, ki se vsako leto odvija  v veliki dvorani SNG Maribor. Na slednje smo še posebej ponosni, saj je prireditev na precej visokem nivoju, je  posebno doživetje in dobra izkušnja za otroke. Lahko se pohvalimo, da smo tudi s strani strokovnega ocenjevalca zmeraj pohvaljeni, kot eden izmed zborov z najbolj doživetim petjem oz. nastopom.

Letos pa smo k našim stalnim nastopom dodali še samostojni koncert in tako izvedli prvi samostojni koncert Zborčka vrtca Markovci. Zamisel o dogodku je v meni tlela že kakšna tri leta in naposled le prišla na plano. Koncert smo pričeli malce neobičajno, in sicer smo najprej predstavili  peščico vaj in iger, s katerimi si otroci razvijajo pevske sposobnosti. Sledilo je petje pesmi, ki so jih otroci usvojili skozi leto. Naš trud je bil poplačan z velikim aplavzom, sami pa smo bili zelo ponosni, da nam je uspelo.

Za uspeh mladih pevcev pa nisem zaslužna samo jaz. Ob meni je še kar nekaj oseb, ki se jim iz srca zahvaljujem. Najprej gre zahvala vodstvu šole in vrtca, ki nam daje veliko podporo ter odlične materialne pogoje za naše petje. Zahvala gre tudi sodelavkam, ki nas spremljajo na naših dogodkih. Za instrumentalne spremljave se zahvaljujemo učiteljici glasbe, Slavici Lajh ter učitelju Borisu Šegula in nazadnje vam dragi starši in poslušalci, ki nas spremljate ter nam s tem dajete veliko spodbude za nadaljnje delo.

Prav posebna zahvala pa gre vsem mojim dosedanjim pevcem, ki jih  je sedaj že kar nekaj. Hvala vam za vse čudovite trenutke z vami,  za vse kar ste me naučili, predvsem pa velika hvala, da lahko z vami delim to veliko ljubezen in strast, PETJE.

Polonca Strelec Čuš

Šturmovec

objavljeno: 2. jun. 2017 03:41 avtor: Administrator Vrtec Markovci

Skupina Balončki smo raziskovali idilični Šturmovec. Naše pozornosti ni pritegnila le njegova prekrasna narava, temveč tudi zanimive življenjske zgodbe ljudi vezane na Šturmovec. Osrednji poudarek projekta je bil otrokom približati Šturmovec kot kraj bogatih spominov, kot kraj, kjer se je nekoč kosilo, grabljalo in pelo. Otrokom smo torej želele predstaviti običaj košnje v Šturmovcu in z njo povezano vožnjo z ladjami.

 Najprej smo se sprehodili do Krajinskega parka, kjer smo doživeli harmonično naravo. Opazovali smo bogat rastlinski in živalski svet. Ogledali smo si cvetoče in že pokošene travnike, poslušali ptičje petje, opazovali metulje in iskali kačje pastirje. Na poti smo se z mogočnega jezu zazrli v reko Dravo in proti kraju, kjer so se nekoč do Šturmovca vozili z ladjami.

 Sledil je osrednji del; košnja v Šturmovcu. Vzgojiteljice smo jo otrokom najprej približale s posnetkom, ki prikazuje omenjeni običaj. Otroci so si ga z zanimanjem ogledali in postavljali radovedna vprašanja. Naš naslednji cilj je bil, da se dekleta in fantje sami preizkusijo v vlogi koscev in grabljic. 

 V torek, 23. 5. 2017, so se pred vrtcem zbrali mladi kosci z lesenimi kosami in mlade grabljice z grabljami. Ni bilo ob svitu, vsekakor pa za nas dovolj zgodaj dopoldan. Polni pričakovanj smo se napotili proti »Fošnarvi« domačiji, kjer smo s pesmijo naznanili naš prihod. Ker smo bili še v vsem zelo nevešči, smo si z gospodarjevo pomočjo najprej naklepali in nabrusili kose. Mladi fantiči so si pravilno nadeli na rame svoje lesene kose in se napotili na delo. Od zadaj so jim sledile pridne in prikupne grabljice. Ko so mladi kosci zagledali travnik, so že nestrpno čakali na svoj izziv. Kaj hitro so vneto posnemali izkušenega kosca. Navdušeno so zamahovali s svojimi kosami in pogledovali, koliko trave so že nakosili. Po košnji so se svojega dela končno lahko lotile grabljice. Tudi njim je gospodarica pokazala, kako so to dekleta počele nekoč. Mlade grabljice so zavzeto raztresale pokošeno travo, da je frčala na vse strani. Obšli nismo niti »trčkanja«, ki spada h košnji trave. 

 Po doživeto opravljenem delu so si mladi kosci in grabljice zaslužili južino. V senci, pod drevesom, so segli po pogači in jo z užitkom pojedli. Zahvalili smo se gospodarju in gospodarici za res topel sprejem ter se z vriskanjem napotili proti vrtcu.

 

 

Napisala: Petra Zorko


   

   


PISMO ŽUPANU

objavljeno: 5. maj 2017 03:52 avtor: Administrator Vrtec Markovci

V skupini Smeškov smo namenili tematski sklop krožnemu prometu, ki nastaja v Markovcih. Tema je otroke zelo pritegnila. Prve dni smo namenili pogovoru, ugotavljanju kaj se dogaja na gradbišču.  Predvsem jih je zanimalo,  kako se bo preko krožišča peljalo do njihovih domov po različnih vaseh. Vsaki dan smo se odpravili do parkirišča, od koder smo lahko mirno in varno opazovali. Otroci so poznali in poimenovali vse stroje, ki so bili na gradbišču. Kaj poimenovali, vse so vedeli o njih. Videli smo delavce, gradbene inženirje. Otroci so opazili, da so običajno v času ko smo prišli mi na gradbišče odšli. Pomisli smo, da verjetno na malico. Krasno je, da v bližini stoji slaščičarna. Sladoled se nam je prav super prilegel medtem, ko smo mi opazovali kaj se dogaja na gradbišču. Čez nekaj dni smo v skupini ustvarjali gradbene stroje (tulci, škatle, odpadni material), nastale so prave umetnine. Naredili smo plakat na katerem je bilo narisano krožišče in seveda po naši zamisli izvozi v različne smeri.  Zataknilo se je,  ko so otroci dajali ideje, kaj naj stoji v sredini. Predlogi so bili: korant, vodnjak, rožice... Zmagal je vodnjak! Toda padla je ideja, da bi na to vprašanje lahko podal odgovor g. župan. Napisali smo pismo, ga oddali na občini in drugi dan že dobili odgovor. G. župan je bil zelo prijazen. Napisal je krasno pismo, ki smo ga dva krat prebrali. Dobili smo tudi naš želeni odgovor. Korant!

Pismo od g. župana je otrokom v skupini veliko pomenilo. Hvaležni smo mu bili, da si je vzel čas, si pogledal in prebral naše pismo. Ko sem otrokom brala njegovo pismo, je bila prisotna nepopisna tišina. V njihovih očeh sem opazila neizmerno veselje in ponos ob njegovem stavku,  kjer je pisalo, da bo mogoče tudi vodnjak krasil katero krožišče, saj jih bo v  občini Markovci še več.

Hvala g. županu za sodelovanje!

                                                                                      Erika JanžekovičOBISKALA NAS JE PEDIATRINJA

objavljeno: 5. maj 2017 03:50 avtor: Administrator Vrtec Markovci   [ posodobljeno 13. jun. 2017 00:35 ]

Otroci iz vrtca Markovci  že nekaj časa pridno ustvarjajo risbice, ki krasijo ambulanto dr. Irene  Puntarec - Djukanovič.  Njena ambulanta s tem dobi veselo, živahno podobo. Moram povedati, da si umetnine dr. Irena vedno z velikim veseljem pogleda. Komentira ob izdelkih. Imela sem občutek, da želi nekaj povedati ustvarjalcem. In ravno ta naklonjenost drug drugemu me je spodbudila, dala idejo. Povabila sem jo v naš vrtec. Pozitivno se je odzvala in prišla. Obiskala je vsako skupino posebej, si vzela čas. Otroci vseh skupin so jo sprejeli odprto, navdušeno. Malo previdnosti sem opazila pri najmlajših članih našega vrtca, kar obstali so  prvi trenutek. Vendar njena prijaznost jih je hitro zbližala.  Vse kar je imela seboj je želela deliti z njimi. V njeni medicinski torbi se je našlo veliko zanimivega. V nekaterih starejših skupinah so se otroci igrali ambulante. Oblečeni so bili kot pravi doktorji. Radi so se ji pokazali. Bila je navdušena nad mladimi zdravniki. Ob koncu srečanja si je vsak otrok  prislužil štampiljko na roko, tako kot se običajno dogaja ko obiščejo svojega zdravnika ali zobozdravnika. To pa še ni bilo vse. Dr. Irena se je vsaki skupini posebej zahvalila, povedala zakaj jih je obiskala. Hkrati jih je povabila k sodelovanju še naprej. Zaupala jim je, daj ji risbice popestrijo dan ko vstopi v ambulanto, kakor tudi vsem tistim, ki jo  zaradi bolezni obiščejo. Na njih so rožice, ptički, pikapolonice, sončki...

Kaj si naj želimo še lepšega! Dodala je še:"Čim manj bolnih otrok!" Ker pa se je pri nas v našem vrtcu Markovci tako toplo počutila in tudi mi z njo, nam je obljubila, da nas obišče vsako leto.

Zapisala vzgojiteljica Erika Janžekovič


DAN VRTCA 2017

objavljeno: 30. mar. 2017 10:20 avtor: Administrator Vrtec Markovci

Ko pravljice oživijo

 

Tudi letos smo se, kot je že v navadi, konec marca predstavili našim staršem, dedkom, babicam ter ostalim, s prireditvijo ob dnevu vrtca Markovci, ki je bila v večnamenski dvorani Markovci, 23.3.2017.

Letošnja osrednja nit v vrtcu so pravljice, zato smo našo prireditev naslovili »Ko pravljice oživijo«. Vzgojiteljice smo dale velik poudarek izbrani pravljici in jo skozi vso leto vpletale v naše dejavnosti. Tudi likovne izdelke smo naredili – razstavili smo jih pred našimi igralnicami.

In o čem je govorila naša prireditev?

Adela in Maj sta v skrinji našla knjigo. Toda to ni bila navadna knjiga. Bila je knjiga, ki je pripovedovala pravljice. Tako so se najmlajši Klobučki in Palčki spoprijateljili z Muco Copatarico, Lunice so zaplesale Pod medvedovim dežnikom, Oblački so spoznali, kaj se je zgodilo z Jurijem Murijem v Afriki, Lumpiji so  opazovali Zrcalce, Zvezdice so spoznale z Mojco Pokrajculjo, Balončki so se podali na pot po gozdu s Palčkom Pohajalčkom, Smeški so pekli kruh v Pekarni MIŠMAŠ, Sončki pa so se podali v vesolje z Zvezdico Zaspanko.

Otroci so skupaj z njihovimi vzgojiteljicami glasbeno in plesno uprizorili izbrano pravljico. Svoje nastope smo obogatili tudi s kostumi, s čimer so se otroci lažje vživeli v samo dogajanje v pravljici.

Ker pa otroci poleg pravljic radi poslušajo tudi uspavanke, smo našo prireditev obogatili tudi z nastopom vrtčevskega zborčka, ki ga vodi vzgojiteljica Polonca Strelec Čuš.

Verjamemo, da nam je uspelo obuditi pravljice. Da so oživele in vas popeljale v čas našega in vašega otroštva.

Naj se poslovim z besedami, ki sta jih izrekla naša povezovalca Maj in Adela: »Veste kaj vam midva želiva? Da nas vsak večer pospremite s pravljico v posteljo. Boste videli, tudi vi boste lažje zaspali.«

 

Sabina Založnik

      

  Več fotografij si lahko ogledate v naši galeriji.
 
 

PALČKI POHAJALČKI IZ VRTCA MARKOVCI

objavljeno: 2. mar. 2017 08:22 avtor: Sabina Založnik

Tudi letos je vrtec Markovci zajel veseli pustni čas. Vse se je veselilo, šemilo, zabavalo in norčavo plesalo več kot 14 dni. Obiskale so nas pustne šeme, med njimi je bil tudi Korant.

Družili smo se s starši, izdelali kostum – pustno šemo: »PALČEK POHAJALČEK« in se kot skupinska maska predstavili na povorki v Markovcih in na otroški povorki na Ptuju.

Da boste palčka Pohajalčka bolje spoznali se vam bomo tudi predstavili:
SMO PALČKI POHAJALČKI IZ PRAVLJIČNEGA GOZDA SMO V MARKOVCE PRIŠLI,
RAZVESELJEVAT OTROKE IN VAS VSE DOBRE LJUDI.
IZ VAŠEGA VRTCA SO SE NAM OTROCI IN STARŠI PRIDRUŽILI.
SMO PRIJAZNI, PREPROSTI IN  NAVIHANI Z VSEMI MODROSTMI.
SMO SE PO GOZDU PODILI, SREČO, VESELJE, RAZIGRANOST ZA VAS ULOVILI.
VSE TO IMEJTE TUDI VI, NAJ VAM POSIJE SONCE IN OGREJE DLANI.
IZDAMO VAM SKRIVNOST:« POMLAD PRIDITE ISKAT K NAM V GOZD.«

                                                                         Zapisala: vzg. Blanka Špur

     

1-10 of 36