PRISPEVKI


Neimenovano

objavljeno: avtor: Administrator Vrtec Markovci   [ posodobljeno ]Neimenovano

objavljeno: avtor: Administrator Vrtec Markovci   [ posodobljeno ]
Neimenovano

objavljeno: avtor: Administrator Vrtec Markovci   [ posodobljeno ]

   


Neimenovano

objavljeno: avtor: Administrator Vrtec Markovci   [ posodobljeno ]

   


PREDSTAVITEV PROJEKTA PASAVČEK

objavljeno: avtor: Administrator Vrtec Markovci

     V PROJEKTU PASAVČEK SO SODELOVALE SKUPINE::
BALONČKI
SMEŠKI
SONČKI


PUST

objavljeno: 22. apr. 2019 11:59 avtor: Administrator Vrtec MarkovciPUSTNI ČAS V VRTCU MARKOVCI

 

Za najbolj norčavi čas v letu, smo se v vrtcu odeli v barve divjega zahoda in se od svečnice do pepelnice imeli prav čudovito v vlogi indijancev in kavbojev. Otroci so si med tednom izdelovali perjanice, gradili smo indijanske šotore, jahali lesene konjičke, si nadeli indijanska imena in poslušali pravljice o raznih pustnih likih. Ogledali smo si tudi gledališko predstavo o Indijanki Tisi in Črnem sokolu.

Odpravili smo se v občinsko stavbo, kjer smo si ogledali razstavo etnografskih likov in se sprehodili po Markovcih, kjer smo z zanimanjem iskali pustne like, ki krasijo našo občino. V sklopu projekta turizem, smo v prostorih avle vrtca in prostorih občinske uprave pripravili razstavo etnografskih likov kopjaš, rusa in picek, ki so jih otroci izdelali sami.

V zadnjem tednu pusta pa smo bili še posebej aktivni, udeležili smo se povorke v Markovcih, kjer smo, kot vsako leto dokazali, da tudi najmlajši spodbujamo in ohranjamo tradicijo našega kraja. Predšolski otroci pa so bili aktivni še na  otroški pustni povorki vrtcev, ki jo prireja vrtec Ptuj.

Kot se za pustni čas spodobi, smo se tudi v vrtcu imeli zares fino in norčavo.

 

 

                                                                                                                      Nuša Kolenko


   


 

DAN VRTCA

objavljeno: 22. apr. 2019 11:55 avtor: Administrator Vrtec Markovci

Dan vrtca Markovci

Vedela sem, da me čaka vloga idejnega vodja prireditve ob dnevu vrtca, zato sem kar hitro pričela zapisovati svoje ideje. Vodilo me je razmišljanje kako občinstvu prikazati, da se otroci v vrtcu veliko naučijo in da so ravno oni tisti, ki nas usmerjajo k temam, katere jim nato zaradi njihovega interesa približamo.

Priprave na letošnji dan vrtca so potekale skozi celoletni program in so zajemala vsa področja kurikuluma za vrtce. Vzgojiteljice smo skozi to obdobje otroke seznanjale z že ustaljenimi temami, kot so letni časi, zdrava prehrana, gibanje, klasična glasba,  ter temu dodale še teme povezane z našim osončjem, kako kaj izdelamo-pridobimo in kaj je balet.

Ker so starši v otrokovem razvoju najpomembnejši člen sem se odločila, da prireditev popestrimo tako, da jih povabimo k sodelovanju kot naše nasprotnike. Izbrani so bili predstavniki iz sveta staršev in le-te smo v mesecu marcu seznanili z njihovo vlogo ob tej priložnosti.  Ti so se na povabilo odzvali z veseljem in pozitivo.

Pridobljeno znanje skozi to šolsko leto smo v sredo,  27.3.2019,  skupaj s starši prikazali v obliki kviza z naslovom: »Male sive celice«.  Otroci so kot skupine, suvereno prikazovali; kako se živali pripravljajo na zimo, kako izdelamo leseno igračo, kako nastane med, poligon ter planete našega osončja. Skozi didaktično igro so demonstrirali delo Mozarta, sestavili prehrambeno piramido in kot baletniki zaplesali Labodje jezero. Pri tem so si pomagali z izvirnimi rekviziti ter tako dokazali, da znajo več kot si mislimo. Starši so prav tako presenetili s svojo iznajdljivostjo, saj so nekatere izmed svojih odgovorov posredovali celo s prikazi. Pri okušanju hrane s prevezo na očeh pa ugotovili, da čutilo za okušanje ni popolnoma zanesljivo. Ravno to je otrokom vrtca Markovci omogočilo zmago v kvizu »Male sive celice«.

Kot vedno dela res ni bilo malo in eden brez drugega ne bi uspeli programa izpeljati tako, kot sem si ga zamislila. In lahko trdim, da tudi tokrat velja rek: » V slogi je moč«.

Deborah Strelec

 

 


                  
DAN VRTCA

objavljeno: 16. apr. 2019 13:32 avtor: Gregor Zmazek

VRTEC NA SNEGU

objavljeno: 9. mar. 2019 00:21 avtor: Administrator Vrtec Markovci   [ posodobljeno 9. mar. 2019 00:30 ]

                 

Vrtec na sneguOtroci vrtca Markovci so uspešno speljali prve zavoje na poligonu, na smučišču Areh

z učitelji smučarskega kluba Ptuj. V petih dneh so se otroci skozi igro naučili pravilne

 tehnike smučanja, premagali so strah, pokazala se je njihova vztrajnost in vzdržljivost.

 Prvo jutro je bilo prepleteno z vznemirjenjem, strahom, pričakovanjem, nestrpnostjo... 

Ob koncu tečaja pa so otroci bili že precej suvereni in samozavestni. 

Zelo pomemben del smučanja je tudi to, da se otroci naučijo obleči in obuti v smučarsko 

opremo. In naši otroci so iz dneva v dan potrebovali manj pomoči.

 Bravo!                                        Zapisali: Mojca Erhatič in Jasna Forštnarič       KULTURNI MEDVEDEK

objavljeno: 21. feb. 2019 11:40 avtor: Administrator Vrtec Markovci

KULTURNI MEDVEDEK

 

V okviru slovenskega kulturnega praznika smo, kot vsako leto, pripravili tedenski sklop, 

tokrat z naslovom Kulturni medvedek, z različnimi dejavnostmi.

Prišel je »govoreči« plišasti medvedek, kateri nam je nekaj povedal o kulturi in njenem pomenu, o kulturnem prazniku, o Francetu Prešernu, ter nas seznanil s prihajajočimi dejavnostmi. Ob dejavnostih nas je zmeraj spremljal.

Najprej nas je obiskal bibliobus-potujoča knjižnica. Z otroci smo bibliobus najprej pogledali iz zunanje strani, nato nas je gospa knjižničarka povabila, da ga pogledamo še iz notranje. Na bibliobusu nam je gospa knjižničarka opisala njegovo delovanje, nato nam je ponudila še možnost izposoje knjig, kar smo tudi storili. Izposodili smo si različne knjige s pravljicami in pesmimi, katere smo v igralnicah pogledali, nato smo vzgojiteljice otrokom pripovedovale izbrano pravljico in jo skupaj z otroki obnovili. 

V nekaterih skupinah pa so se otroci naučili izbrane pesmi iz določene knjige. Na temo izbranih pravljic ali pesmi so otroci še likovno ustvarjali.

Ob koncu kulturnega tedna smo na izbrano pravljico ali pesem ustvarili še dramatizacijo, ter zaigrali na glasbene instrumente ob petju. V kulturnem tednu so se otroci imeli zelo lepo, ob tem pa so spoznali veliko novega.

 

                                                                Zapisala: vzg. Mateja Gabrovec


        1-10 of 67