Čarobni december v vrtcu Markovci

Datum objave: 12.12.2016 12:13:24

December je mesec pričakovanj, veselja, sreče, daril in iskric v otroških očeh. Pričarati otrokom čarobnost in veselje v očeh je nekaj najlepšega in neprecenljivega.

V času veselega decembra so otroci v vrtcu Markovci doživljali praznični čas skozi različne dejavnosti. Otroci skupina Sončki so pripravili dramatizacijo Dobri snežak. Prav prisrčno si je bilo ogledati njihovo predstavo, preko predstave spoznati vrednoto sočustvovanja in dobrote. V skupini Balončki, so v okviru Unicefa pripravili delavnico na vsebino Punčke iz cunj. Pod pridnimi rokami mamic, atijev in tudi dedka so nastale čudovite punče, katere smo razstavili v vrtcu, odposlali jih bomo na Uncef, ter s tem prispevali svojo dobrodelnost v okviru projekta.

Čarobnost smo doživljali skozi pravljične urice, izdelovali smo zimsko dekoracijo, novoletne voščilnice, krasili novoletno jelko. V nekaterih skupinah so pripravili srečanje s starši. Srečanja so potekala v obliki predstav ali delavnic; izdelovanje dekoracije, peka peciva, krašenja smrekice,… Predvsem pa je bilo pomembno medsebojno druženje. V vrtcu pa je tudi zadišalo po prazničnem pecivu. Skupina Smeškoti so v goste povabili Društvo podeželski žena Markovci in kot se za praznike spodobi, pekli praznično pecivo in doživeli nepozabne trenutke. Čarobnost pa še kar traja. Vsi nestrpno pričakujemo najlepši čas v letu, ko nas bo obiskal Božiček. Ob tem smo vzgojiteljice pripravile lutkovno igrico Babica zima.

Prepričali smo se, kako preprosti in iskreni so otroci, drobna doživetja jim veliko pomenijo in z drobci teh doživetij gradijo svojo lepo prihodnost.

V letu 2017 pa si želimo, da bi ostali takšni kot smo, veseli, razigrani in vedoželjni. Vsem pa iz srca želimo, da najdete tiste drobne poti, ki vodijo k uspehu, pa tudi tiste, ki vodijo od srca do srca, k sreči, zdravju in zadovoljstvu.

zapisala Sonja Ambrož