DAN VRTCA- CIRKUS

Datum objave: 3.4.2018 16:13:40

DAN VRTCA MARKOVCI

Na začetku je bila le ideja, ki se je porodila že pred začetkom šolskega leta. Po predstavitvi zamisli sodelavkam, smo se strinjali, meseca marca pride v vrtec Markovci cirkus!

Cirkus smo otrokom približale že v pustnem času, ko smo se našemili v klovne in svoje norčije skupaj s starši in otroci prenesle v povorko v Markovce. Ob začetku meseca marca pa smo zavihali rokave in v tritedenskem sklopu otrokom skušale predstaviti cirkus na čimbolj zabaven način. Najprej nas je obiskal čisto pravi cirkus, no - takšen z lutkami in lutkovno predstavo »Cirkus Ganibilo«. V dnevih, ki so sledili, smo spoznavali veščine in norčije cirkusa in cirkuških predstav skozi razne pravljice, deklamacije, ob spoznavanju barv, dni v tednu, cirkuških vadbenih urah in likovnih dejavnostih na temo cirkus. Zelo smo se zabavali, ob vsem tem pa smo seveda tudi pridno vadili svoje točke, ki smo jih predstavili na dnevu vrtca. Taklo je, kot bi trenil, napočil četrtek, 22. 3. 2018, ko se je v Markovcih odvijal čisto pravi cirkus. Otroci so prikazali različne točke, sodelovali so tako najmlajši, kot tudi starejši otroci. Ob nagajivi cirkuški glasbi so gledalci lahko opazovali magične čarodeje, strašne leve, tigre, zebre s svojimi krotilci, norčave klovne, pogumne bruhalce ognja, neverjetne mišičnjake, lepe plesalke in dih jemajoče krotilce kač, spretne akrobatke na konjih in mojstre nožev. In seveda, cirkus ne bil cirkus brez žonglerjev in akrobatk na trampolinu. Predstava je gledalcem pričarala pravi cirkus, ki ga zagotovo tako kmalu ne bodo pozabili.

A ideja bi ostala le ideja. Z ustvarjalnimi otroki in vzgojiteljicami, smo skupaj sestavili magičen mozaik pridnosti in zabave.

Nuša Kolenko