DAN VRTCA 2017

Datum objave: 30.3.2017 17:20:47

Ko pravljice oživijo

Tudi letos smo se, kot je že v navadi, konec marca predstavili našim staršem, dedkom, babicam ter ostalim, s prireditvijo ob dnevu vrtca Markovci, ki je bila v večnamenski dvorani Markovci, 23.3.2017.

Letošnja osrednja nit v vrtcu so pravljice, zato smo našo prireditev naslovili »Ko pravljice oživijo«. Vzgojiteljice smo dale velik poudarek izbrani pravljici in jo skozi vso leto vpletale v naše dejavnosti. Tudi likovne izdelke smo naredili – razstavili smo jih pred našimi igralnicami.

In o čem je govorila naša prireditev?

Adela in Maj sta v skrinji našla knjigo. Toda to ni bila navadna knjiga. Bila je knjiga, ki je pripovedovala pravljice. Tako so se najmlajši Klobučki in Palčki spoprijateljili z Muco Copatarico, Lunice so zaplesale Pod medvedovim dežnikom, Oblački so spoznali, kaj se je zgodilo z Jurijem Murijem v Afriki, Lumpiji so opazovali Zrcalce, Zvezdice so spoznale z Mojco Pokrajculjo, Balončki so se podali na pot po gozdu s Palčkom Pohajalčkom, Smeški so pekli kruh v Pekarni MIŠMAŠ, Sončki pa so se podali v vesolje z Zvezdico Zaspanko.

Otroci so skupaj z njihovimi vzgojiteljicami glasbeno in plesno uprizorili izbrano pravljico. Svoje nastope smo obogatili tudi s kostumi, s čimer so se otroci lažje vživeli v samo dogajanje v pravljici.

Ker pa otroci poleg pravljic radi poslušajo tudi uspavanke, smo našo prireditev obogatili tudi z nastopom vrtčevskega zborčka, ki ga vodi vzgojiteljica Polonca Strelec Čuš.

Verjamemo, da nam je uspelo obuditi pravljice. Da so oživele in vas popeljale v čas našega in vašega otroštva.

Naj se poslovim z besedami, ki sta jih izrekla naša povezovalca Maj in Adela: »Veste kaj vam midva želiva? Da nas vsak večer pospremite s pravljico v posteljo. Boste videli, tudi vi boste lažje zaspali.«

Sabina Založnik

Več fotografij si lahko ogledate v naši galeriji.