DAN VRTCA MARKOVCI

Datum objave: 20.4.2015 11:15:53

Otroci in vzgojiteljice vrtca Markovci smo v četrtek, 26. Marca, proslavili svoj dan, že tradicionalno prireditev DAN VRTCA.

Pripravili smo glasbeno plesno prireditev na temo POTUJEMO OKROG SVETA. Tema prireditve je bila povezana s projektom Unicef – Potovanje k sebi in okrog sveta, ki ga vzgojiteljice izvajamo skozi celo leto. Projekt sestoji iz različnih dejavnostih, iger in pogovora. Otroci spoznavajo različne države sveta, otroke sveta, predvsem pa razvijajo empatijo in spoštovanje drugačnosti.

Prireditev sta povezovala Luka in Ožbej, ostali otroci so pa preko glasbe in plesa prikazali značilnosti posamezne celine oz. države. Predstavili so se nam Kitajci, Aborigini iz Avstralije, pingvini iz Antarktike, Afričani, indijanci, kavbojci, Mehičani in Rusi. Veliko poudarka smo vzgojiteljice dajale sami kostumografiji in rekvizitom z namenom, da se otroci lažje vživijo v svoj lik. Vse to je bilo zlahka opaziti, saj so otroci zelo uživali in se vživeli v svoje vloge.

Prireditev je bila zelo zanimiva in zabavna. Kot vedno so gledalci odšli zadovoljni, saj so doživeli nepozabno potovanje okrog sveta.

Vzgojiteljica Simona Hameršak