Dan vrtca Markovci

Datum objave: 9.4.2016 6:14:02

V marcu, natančneje v četrtek 24-ega, smo, kot vsako leto, otroci in vzgojiteljice proslavljali DAN VRTCA . Ob tem smo pripravili prireditev z naslovom LEPA DEŽELA NAŠA.

Tema se je navezovala na projekt Turistične zveze Slovenije Z igro do prvih turističnih korakov, katerega vzgojiteljice skozi vso leto izvajamo preko različnih dejavnosti, iger, zgodb … Otroci večinoma spoznavajo Slovenijo z njenimi pokrajinami in mesti, predvsem pa znamenitosti in značilnosti svojega kraja.

Z našo prireditvijo smo prikazali značilnosti, glasbo in plese slovenskih pokrajin. Tako smo pripravili video »potovanja« po pokrajinah naše Slovenije, s katerim sta naša otroka Lana in Miha povezovala celotno prireditev. Ostali otroci pa so s svojimi vzgojiteljicami in pomočnicami vzgojiteljic pripravili plesne in glasbene točke, ter po skupinah predstavili po eno določeno pokrajino. Prikazali smo Primorsko, Gorenjsko, Notranjsko, Dolenjsko z Belo krajino, Koroško, Štajersko, Prekmurje, ter kot zaključek ples ob skladbi Na golici našega slavnega pokojnega glasbenika Slavka Avsenika. Za predstavitev vsake pokrajine smo se pripravili še z ustreznimi oblačili in rekviziti, ob čemer so otroci lažje in podrobneje spoznavali pokrajine in se tudi bolje vživeli v njihove predstave na prireditvi.

Otroci so pri pripravah in na sami prireditvi zelo uživali, prav tako pa njihovi starši, saj so z nasmejanimi obrazi in marsikatero pohvalo zapustili našo prireditev. Ob tem velja pohvaliti vse vzgojiteljice, njihove pomočnice in vse otroke našega vrtca, da so se potrudili in prispevali h krasni prireditvi in popestrili četrtkov večer.

Vzgojiteljica Mateja Gabrovec

Več fotografij si lahko ogledate v naši galeriji.