JESENSKI POHOD PO HALOZAH

Datum objave: 24.10.2017 16:39:22

Jesenski pohod po Halozah

Dobro sodelovanje med vrtcem in starši je zelo pomemben dejavnik, ki vpliva na vsestranski razvoj otroka in na njihovo počutje v vrtcu. Za uspešno vzgojno delo je pomembno, da se vzgojni funkciji družine in vrtca čim bolj povezujeta in prepletata.

Sodelovanje s starši je ključnega pomena za razvoj osebnosti otrok s tako na mentalnem kot osebnostnem nivoju. Sodelovanje vrtca s starši povečuje tudi občutek varnosti pri otrocih, izboljšuje otrokovo samospoštovanje, povečuje njegova pričakovanja, razvija pozitiven odnos otroka do vrtca.

V vrtcu Markovci organiziramo veliko srečanj, prav tako vključujemo starše v vzgojno izobraževalni proces. Veliki poudarek dajemo prav na neformalnih oblikah sodelovanja.

Tako smo v mesecu oktobru 2017 pripravili srečanje pod naslovom »Jesenski pohod po Halozah«. Skupaj s starši, babicami, dedki, bratci, sestricami,.. smo se odpravili po Haloški planinski poti do cerkve sv. Ane. Zbrali smo se pri tovarni ADK v Dolanah. Pot nas je vidila po asfaltni cesti med vinogradi. S skupnimi močmi smo prišli do vrha, kjer nas je čakala zaslužena malica. Ob prekrasnem razgledu na našo občino smo se posladkali s sladkimi kostanji.

Skupaj smo preživeli lep jesenski popoldan. Želimo si še več podobnih srečan v naravi, ter med dobrimi ljudmi.

"Sreča je srečati prave ljudi, ki v tebi pustijo dobre sledi" ( Tone Pavček).

Zapisala: Sonja Ambrož Zelenik