KULTURNI MEDVEDEK

Datum objave: 21.2.2019 19:40:09

KULTURNI MEDVEDEK

V okviru slovenskega kulturnega praznika smo, kot vsako leto, pripravili tedenski sklop,

tokrat z naslovom Kulturni medvedek, z različnimi dejavnostmi.

Prišel je »govoreči« plišasti medvedek, kateri nam je nekaj povedal o kulturi in njenem pomenu, o kulturnem prazniku, o Francetu Prešernu, ter nas seznanil s prihajajočimi dejavnostmi. Ob dejavnostih nas je zmeraj spremljal.

Najprej nas je obiskal bibliobus-potujoča knjižnica. Z otroci smo bibliobus najprej pogledali iz zunanje strani, nato nas je gospa knjižničarka povabila, da ga pogledamo še iz notranje. Na bibliobusu nam je gospa knjižničarka opisala njegovo delovanje, nato nam je ponudila še možnost izposoje knjig, kar smo tudi storili. Izposodili smo si različne knjige s pravljicami in pesmimi, katere smo v igralnicah pogledali, nato smo vzgojiteljice otrokom pripovedovale izbrano pravljico in jo skupaj z otroki obnovili.

V nekaterih skupinah pa so se otroci naučili izbrane pesmi iz določene knjige. Na temo izbranih pravljic ali pesmi so otroci še likovno ustvarjali.

Ob koncu kulturnega tedna smo na izbrano pravljico ali pesem ustvarili še dramatizacijo, ter zaigrali na glasbene instrumente ob petju. V kulturnem tednu so se otroci imeli zelo lepo, ob tem pa so spoznali veliko novega.

Zapisala: vzg. Mateja Gabrovec