KULTURNI TEDEN V VRTCU

Datum objave: 7.3.2016 15:20:02

Kultura je vse okoli nas. Opazna je v utrinkih našega vsakdana v vrtcu. Zaznamo jo preko besede, plesa, slikanja, ustvarjanja,…

V našem vrtcu smo kulturni teden zabeležili pod naslovom: »MLADI PREŠERNI SMO MI«. Kot uvod smo spoznali slavnega dr. Franceta Prešerna. Spoznavali smo njegovo biografijo, prebirali njegova dela, se seznanili s pravljico »Povodni mož« in se preizkusili kot umetniki pri risanju portreta znanega pesnika. V goste smo povabili gledališčnika iz gledališča Fru Fru iz Ljubljane, ki sta nam zaigrala lutkovno predstavo »Zaljubljeni žabec«. Otroci so bili zelo navdušeni. Spoznavali smo simbole naše države Slovenije (zastava, grb, himna).

Kot zaključek kulturnega tedna smo v avli vrtca pripravili kulturni vrtiljak. Otroci in njihove vzgojiteljice so se predstavile s svojim kulturnim nastopom. Bilo je veliko plesa, glasbe in predvsem zabave. Obiskal nas je tudi mladi dr. Fig, ki je otrokom razdelil sladke fige, po katerih si ga otroci zlahka zapomnijo.

Za nami je bil zelo zanimiv teden. Zavedamo se, da je spoznavanje kulture naše države del narodne zavesti, ki jo želimo razvijati že pri najmlajših.

Zapisala: vzg. Simona Hameršak