MAMICE ODIGRALE DRAMATIZACIJO

Datum objave: 10.1.2018 11:56:45

Mamice odigrale dramatizacijo

December je za nami. Prinesel nam je veliko lepega. Padle so prve snežinke, obiskali so nas dobri možje...Otroci so z navdušenjem pričakovali vsak trenutek in pripovedovali o njem. Še prav posebej so čakali dan, ko bodo v vrtec prišli njihovi starši, jim mamice odigrale pravljico. In res napočil je dan, večer. Vsi skupaj smo se dobili v avli vrtca Markovci. Otroci, atiji, babice, dedki in vzgojiteljici smo si z velikim zanimanje ogledali dramatizacijo Babica Zima. Vse mamice otrok iz skupine Zvezdice so odigrale eno izmed vlog. Bile so izrazito sproščene, nasmejane. Prav vsaka je bila naravnost odlična. Videti je bilo kako uživajo v vlogi. Med dramatizacijo sem opazovala otroke. Nepremično so sedeli in opazovali, doživljali pravljico. Vsak je ponosno gledal vse, še posebej svojo mamico. Občinstvo je bilo več kot navdušeno. Otroci so aplavz pospremili z močnim vzklikom: Bravo mamice! Navdušeni so bili tudi atiji otrok, pokazali so veliko željo po sodelovanju.

V skupini Zvezdic v tem šolskem letu namenjamo večjo pozornost sodelovanju s starši. Tako sem v začetku leta starše nagovorila in jih spodbudila k tesnejšemu sodelovanju. Starši so se odzvali z navdušenjem in dogovorili smo se, da bomo skupaj izpeljali tri srečanja. Prvo srečanje, kjer so bili starši vključeni kot pomemben del v vrtcu je za nami. Sedaj nas čakata še dve. Drugo srečanje bo ob koncu meseca februarja. Dobili se bomo na igrišču vrtca, kjer se bomo skupaj igrali na snegu. Upajmo, da bo sneg! In še zadnje srečanje bo v mesecu maju. Ogledali si bomo risani film v mestnem kinu Ptuj.

Spoštovani starši hvala vam za lepe trenutke, ki ste nam jih pričarali. Otroci so pripovedovali o ptičkih, lisičkah, volkih, medvedkih, zajčkih, ki jih je babica Zima toplo oblekla še dolgo.

Erika Janžekovič