Mini maturanti iz vrtca Markovci

Datum objave: 23.6.2015 16:22:33

Kot bi tlesknil s prsti, se izteka šolsko leto in za otroke, ki bodo v novem šolskem letu prestopili šolski prag, se pričenja novo poglavje v življenju. V torek, 16. junija 2015, so postali mini maturanti. S piščalkami so se odpravili skozi središče Markovcev, poslovili so se od mlajših otrok v vrtcu, obiskali učence prve triade v domači osnovni šoli, odpravili pa so se tudi na obisk k županu Milanu Gabrovcu. Po občinski zgradbi je odmeval glas piščalk in veselje ob otroškem direndaju, seveda pa se je slišala tudi tista znana pesmica »Mi smo mini maturanti, iz vrtca gremo vsi, ker že maksi smo postali, v šolo bomo šli. Za nas se igra je končala hej, hej, hej …..« V popoldanskem času so se mini maturantje predstavili tudi staršem in jim pripravili krajši program, kateremu so sledile ustvarjalne delavnice na vsebino Potujemo okrog sveta. Letos se od vrtca poslavlja 30 otrok.

Že čez dobra dva meseca jih čakajo resne zadeve. Želimo jim srečo in obilo uspeha na njihovi novi poti.

Prav je, da se ob koncu šolskega leta ozremo nazaj in povemo, da je z nami zelo uspešno leto. Veliko smo se igrali, ustvarjali in sodelovali na raznih natečajih. Osvojili smo 1. nagrado strokovne komisije v natečaju Ločujmo in varujmo naravo, osvojili nagrade na območnem in regijskem tekmovanju v natečaju Ogenj ni igrača. Udeležili smo se tudi Mednarodnega krosa Cicibanov in Cicibank in osvojili prvo mesto pri dečkih. Sodelovali smo na 3. Unesco teku mladih, kjer smo se družili z znanimi športniki in športnicami ter s predsednikom republike Slovenije Borutom Pahorjem. Strokovne delavke vrtca so se udeležile 3. športnih iger vrtcev, ki so potekale v Termah 3000. Med 40 sodelujočih vrtcev so osvojile dve srebrni medalji. Posebej ponosni smo na pevski zborček vrtca, saj nas je zelo dobro zastopal na reviji Ciciban poje in pleša, ki je potekala v SNG Maribor, 10. junija 2015.

Sama sem se preizkusila v natečaju Moja ideja – nova igrača. Cilj vseslovenskega natečaja je snovanje novih idej, razvijanje pedagoške prakse in vzgojiteljevega strokovnega razvoja ter spodbujanje pedagoških delavcev k ustvarjanju didaktičnih pripomočkov. Izdelala sem dve igrači in se z njima predstavila na natečaju v Postojni. V natečaju je sodelovalo 57 strokovnih delavcev iz vse Slovenije, z 44 didaktičnimi igračami. Z igračo Igrajmo se s sovicami, sem osvojila prvo mesto, z igračo Po likih na drugo stran pa drugo mesto. Prijela je tudi znak MOJA IGRAČA.

Za nami je res uspešno šolsko leto, predvsem pa je pomembno, da smo skupaj preživeli lepe trenutke.

Otroci so kot metulj v vetru, nekateri letijo višje kot drugi, ampak vsak leti po svojih močeh.

Zakaj bi jih primerjali? Vsak je drugačen, vsak je poseben, vsak je prečudovit.

Sonja Ambrož