»MI SMO MINI MATURANTJE -2017«

Datum objave: 21.6.2017 11:26:31

Le še nekaj dni nas loči od zaključka šolskega leta, v teh dneh se za bodoče prvošolce izteka obdobje vrtca. Postali so namreč mini maturanti. V četrtek, 15. 6. 2017, so se od vrtca poslovili na prav poseben način. V belih majčkah, katere so si sami poslikali, so se odpravili skozi vas Markovci, poslovili so se od mlajših otrok v vrtcu, obiskali učence prve triade v domači osnovni šoli. Obiskali so tudi župana Milana Gabrovca. Po občinski zgradbi je odmeval glas petja in veselje ob otroškem direndaju. Ob prijetnem sprejemu so se skupaj poveselili in posladkali s sladoledom. V četrtek popoldan so se mini maturantje predstavili tudi staršem in jim pripravili krajši program, kateremu je sledilo srečanje v obliki ustvarjalnih delavnic.

Zatorej dragi »mini maturanti«, 1. septembra boste stopili na novo pot. Le ta naj bo še naprej radovedna, vesela, radoživa in polna novih spoznanj in doživetij.

ŠOLA je velika beseda, še večja postati UČENEC in prestopiti prag šole, spoznati nove prijatelje, učitelje, novo okolje in obraze. Čeprav v šoli pouk tudi poteka skozi igro, pa ta ni več tako brezskrbna kot v vrtcu. V šoli bo potrebno tudi spoznati in osvojiti nov dnevni ritem, ki pa se razlikuje od vrtca. Kljub temu vemo in verjamemo, da vam vsega »novega« ne bo težko premostiti in osvojiti, saj že komaj čakate, da si obesite šolsko torbo na rame, prestopite šolski prag in postanete ŠOLAR.

Nedvomno pa dragi starši, vi drugače dojemate prvi šolski dan vašega otroka. Zavedate se, da se ob zaključku vrtca, predšolskega obdobja, končuje ena najbolj nežnih in varnih obdobij otroštva. Kljub odraščanju, vaš otrok tega ne čuti tako, zato mu bodite še naprej v oporo in se skupaj z njim veselite prvega, pa ne samo prvega šolskega dne, ampak tudi vse nadaljnje.

Vsi, ki smo z njimi preživeli to prvo obdobje vzgoje in izobraževanja jim želijo uspešno nadaljevanje. Naj se na tej novi poti počutijo dobro, naj s pridom uporabijo vsa pridobljena znanja in izkušnje.

Pri otrocih ni majhnih korakov. Vse, kar storijo in naredijo, so velike stvari. Predvsem srca imajo večja kot mi - odrasli.

Vanje spravijo vse, kar vidijo in vse, česar se zavedajo - tudi majhen kamenček, ki so ga opazili na cesti, listek z drevesa,

poljubček kar - tako, mravljico ali črička, predvsem pa vse ljudi, ki so okoli njih ... (Pearl S. Buck)

Zapisala: Sonja Ambrož