Pekli smo praznično pecivo

Datum objave: 12.12.2016 12:00:29

Mesec december je pravšnji za različna druženja. Otroci in vzgojiteljice skupine Smeški smo spoznali gospo Slavico. Je predsednica v DPŽ Markovci. Ko nas je pred kratkim obiskala smo dorekli, da se vidimo v mesecu decembru. Skupaj bomo spekli nekaj sladkega. In beseda je dala dejanja! Res so prišle gospe (nekatere tudi babice otrok), prinesle veliko modelov za kekse, veliko dobre volje. Tudi mi smo se pripravili na njihov prihod in nabavili vse kar je potrebno. Moko, sladkor, maslo, limono, med.....

Tudi nam ni manjkalo dobre volje. Glavne kuharice so bile seveda naše gostje, mi pa smo bili pomočniki, pomivalci in vse ostalo. Delo je teklo kot namazano, saj smo ob sebi imeli prave mojstrice. Po nekem času je v našem vrtcu zadišalo. Naš kuhar Žan nam je z veseljem pomagal in keksi so bili pripravljeni. Cilj je bil skoraj dosežen. Okusno pecivo smo si privoščili kar hitro. Vendar vsega nismo smeli pojesti. Namenili smo ga ponuditi tudi v ponedeljek, ko bomo imeli srečanje s starši.

Odlično pecivo smo pripravili, pojedli bi kar vso. Ne-ne! Skrbno smo ga pospravili in ga bomo ponudili našim najbližjim. Ko je bilo delo končano, smo se zahvalili za vso pomoč gospem in tudi njih povabili na naše druženje. Brez njih zagotovo nebi bili tako uspešni, hkrati pa smo se imeli prav posebej lepo. Zdaj pa nestrpno čakamo dan, ko bomo nekaj časa preživeli skupaj v vrtcu s tistimi, ki jih imamo še posebej radi.

Prav za njih smo pripravili glasbeno dramatizacijo Praznični večer. Ko smo se pripravljali, vadili, sem opazila v očeh otrok posebno srečo. Jasno, saj se bodo pokazali in dali nekaj toplega, lepega svojim najdražjim. Želeli smo vrniti lepe in prijetne trenutke tudi našim gostjam iz DPŽ Markovci. Zagotovo nam bo uspelo izpeljati zastavljeni cilj. Vsem vam pa želimo veliko lepega v prihajajočem letu!

Zapisala Erika Janžekovič