PUST

Datum objave: 22.4.2019 18:59:40

PUSTNI ČAS V VRTCU MARKOVCI

Za najbolj norčavi čas v letu, smo se v vrtcu odeli v barve divjega zahoda in se od svečnice do pepelnice imeli prav čudovito v vlogi indijancev in kavbojev. Otroci so si med tednom izdelovali perjanice, gradili smo indijanske šotore, jahali lesene konjičke, si nadeli indijanska imena in poslušali pravljice o raznih pustnih likih. Ogledali smo si tudi gledališko predstavo o Indijanki Tisi in Črnem sokolu.

Odpravili smo se v občinsko stavbo, kjer smo si ogledali razstavo etnografskih likov in se sprehodili po Markovcih, kjer smo z zanimanjem iskali pustne like, ki krasijo našo občino. V sklopu projekta turizem, smo v prostorih avle vrtca in prostorih občinske uprave pripravili razstavo etnografskih likov kopjaš, rusa in picek, ki so jih otroci izdelali sami.

V zadnjem tednu pusta pa smo bili še posebej aktivni, udeležili smo se povorke v Markovcih, kjer smo, kot vsako leto dokazali, da tudi najmlajši spodbujamo in ohranjamo tradicijo našega kraja. Predšolski otroci pa so bili aktivni še na otroški pustni povorki vrtcev, ki jo prireja vrtec Ptuj.

Kot se za pustni čas spodobi, smo se tudi v vrtcu imeli zares fino in norčavo.

Nuša Kolenko