SKUPAJ V KINO-SKUPINA ZVEZDICE

Datum objave: 8.6.2018 15:58:12

SKUPAJ V MESTNI KINO PTUJ

V skupini Zvezdice iz vrtca Markovci smo pripeljali projekt Sodelovanje s starši do konca. Namen projekta je bil povabiti starše k ustvarjalnosti v vrtcu. Izvedli smo tri srečanja, ki so se naslanjala na različna področja: Dramatizacija staršev, Igra na snegu, Skupaj v kino. Zaključno srečanje smo izvedli ob koncu meseca maja. Bilo je prav posebno! Odpravili smo se v Mestni Kino Ptuj, si skupaj ogledali risani film. Zbrali smo pred kinom, na blagajni kupili vstopnice. Ob vstopu v dvorano jih je bilo zanimivo opazovati, saj so otroci skupaj s starši iskali sedež z njihovo številko. Nekaj posebnega je videti kino dvorano, kjer so sedeli sami poznani. Kot ena velika družina smo uživali ob gledanju risanega filma. Ob koncu so otroci od navdušenja zaploskali, pa naj bo samo velikemu platnu na steni. Zaposleni v Mestnem kinu so bili izredno prijazni. Čuti se, da se trudijo, želijo biti dostopni vsem. Pokazali so nam prostor od koder prihaja slika na veliko plano. Na izhodu smo še naredili skupinsko sliko, strnili nekaj vtisov in se zadovoljni odpravili vsak po svoje. Ko se obrnem nazaj in združim vsa tri srečanja naše skupine, si postavim vprašanje: "So bili cilji, ki sem si jih zastavila ob tem projektu doseženi?" Menim, da so bili. Otroci so pridobili veliko, neprecenljive izkušnje. Ob svojih in drugi starših so zares uživali trenutke v vrtcu. Starši so zamenjali vlogo vzgojiteljice ob dramatizaciji, ki so jo odigrali. Otrok je spoznal in doživljal, da je vrtec kamor zahaja lahko tudi drugačen. Spoznal, da njegov starš ne ostane samo pri vratih, temveč se igra z njim na igrišču, ustvarja Sneženega moža. Tega še do sedaj zagotovo niso poznali. Starši in otroci so si ob druženjih na takšen način pridobili novo izkušnjo.

Spoštovani starši! Res hvala vsem, da ste si vzeli čas in pripomogli, da smo lahko projekt Sodelovanje s starši tako uspešno pripeljali do konca. Otroci so vam neizmerno hvaležni.

"Otrok je srce vsake družine. Z njim rastemo, se igramo, učimo in včasih tudi jezimo!"

Vtisi in izjave otrok in staršev:

· Komaj čakam, da bo moja mamica meni zaigrala pravljico. Kakšna le bo?

· Joj, kako je bila moja mamica lep zajček! Si jo videla vzgojiteljica?

· Moja mamica je hodila kot prava lisica.

· Jaz pa sem videl mojo mamico kakšne uhe je imela. Bila je volk!

· Kako me je bilo najprej strah! Ko pa sem prišla na oder in videla te majhne glavice kako uživajo sem sprostila, uživala v vlogi tudi jaz.

· Nisem si mislila da se bom preizkusila kot igralka in to celo mojemu otroku v vrtcu.

Zame res krasna izkušnja. Zapomnila si jo bom za celo življenje.

ZAPISALA: ERIKA JANŽEKOVIČ