TEDEN OTROKA

Datum objave: 23.10.2014 18:30:09

V vrtcu Markovci smo ob tednu otroka pripravili vrsto dejavnosti. V tem tednu smo vzgojiteljice posebno pozornost posvečale igri in tistim dejavnostim, ki jih otroci sami izberejo in v njih z veseljem sodelujejo, ter so neprecenljive pri razvoju otrokovih socialnih, intelektualnih in spoznavnih veščin.

V ponedeljek smo pripravile gledališko predstavo Zverinice iz Rezije, ki smo jo odigrale učencem od 1. do 5. razreda OŠ Markovci in otrokom iz vrtca. Otroke smo popeljale v svet pravljice in jim ob tem zaželele veliko smeha in veselja v tem tednu. Nato so sledile dejavnosti po igralnicah, izdelovanje, risanje in ustvarjanje na temo predstave. Že na vse zgodaj v torek je zadišalo po vrtcu, saj smo z otroki pripravljali jesenske sladice iz jesenskega sadja, ki so ga otroci prinesli od doma. Nekateri so kuhali kompot, drugi pripravljali sadne solate in sadna nabodala s čokoladno in smetanovo prilogo. Zanimive aktivnosti so se nadaljevale tudi v sredo (9. oktobra). Pripravili smo delavnice v popoldanskem času, kjer so otroci skupaj s straši izdelovali glasbila iz odpadnega materiala. V igralnicah, kjer so ustvarjali glasbila, je bilo zelo sproščeno in veselo vzdušje, saj so starši zavzeto sodelovali. Vsi skupaj smo se zbrali v avli, kjer smo preizkusili glasbila in vsi skupaj zaigrali na znano besedilo (Mi se mamo radi …).

V petek pa smo pripravili zaključno zabavo ob iztekajočem se tednu otroka, veselo rajanje ob glasbi. Vsaka igralnica je pripravila plesno točko, ki jo je popestrila s plesnimi kostumi, katere smo izdelale vzgojiteljice, skupaj z otroki. Bilo je zelo plesno in veselo, saj smo vsi zelo uživali ob glasbi in rajanju. Za dobro voljo in smeh na obrazu pa je poskrbelo jesensko sonce, ki je sijalo skozi okno.

vzgojiteljica: Nataša Pišek