Veselo v vrtcu Markovci

Datum objave: 25.3.2015 4:45:38

V sklopu kulturnega praznika in prihajajočega pusta smo v vrtcu Markovci pripravili zelo zanimivi dejavnosti.

V goste je prišla znana knjižničarka Liljana Klemenčič. Poznamo jo iz ptujske knjižnice, kjer je zaposlena. Sedaj pa smo jo spoznali kot čudovito osebo, ki je znala popeljati otroke in nas zaposlene v svet pravljic. Pripravila je različne knjige. Nekaj za najmlajše in nekaj za najstarejše otroke v našem vrtcu.

V njenem rdečem nahrbtniku se je skrivalo veliko lepega. Čas, ki smo ga preživeli skupaj z njo je minil kot blisk. Bilo je prečudovito! Polno doživetij, užitkov in radosti. Njeno pripovedovanje te odpelje tja daleč v svet, kjer postaneš druga osebnost. Oseba iz pravljice! Otroci so jo poslušali skoraj z odprtimi usti, bi lahko rekli. Znala jih je pritegniti tako, da so so ob koncu še kar sedeli in čakali na več...Radi bi še! Hvala vam še enkrat gospa LIljana!

Naslednji dan pa sta prišla v goste tako imenovana Brata Malek. Sta Ptujčana, ki pa sta si s svojim zanimivim delom - animacijo otrok , utrla pot široko po Sloveniji. Že prvi stik z otroci je bil prepričljiv. Takoj se je videlo, da svoje poslanstvo opravljata predano njim - otrokom. Otroci so z njima komunicirali, plesali, čarali, žonglirali... Prav nič nista pretiravala s sceno in popolnostjo. Pred otroci sta bila popolna! Spustila sta se na njihovo raven. Opazila sta vsakega posameznika, ki jima je želel kaj povedati. Vzela sta si čas in jih poslušala. Predstava naj bi trajala 45 minut, pa se je raztegnila na debelo uro in 15 minut. To pove vse! Na koncu sta pripravila še za vsakega otroka posebej oblikovan balon. Hvala tudi vama še enkrat klovna, Brata Malek!

Na koncu tega sestavka pa še moje videnje:"Kaj je lepšega na svetu kot videti otroke nasmejane in zadovoljne!"

Zapisala Erika Janžekovič