VRTČEVSKI VRTILJAK ZABAVE

Datum objave: 14.10.2018 8:43:41

Vrtčevski vrtiljak zabave

Ob vseslovenskem tednu otroka, ki je letos potekal od 1.-5. oktobra, smo tudi v našem vrtcu pripravili vsakodnevne aktivnosti, s katerimi smo skušali otroke in njihove starše spodbuditi, da se večkrat skupaj »prostočasijo«. V vrtcu so tako potekale pravljične urice, pri katerih so otroci poslušali pravljice s sporočilom o strpnosti, nesebičnosti, prijateljstvu, dobrotljivosti …

Koledarsko pa tudi vremensko smo že zakorakali v jesen. Drevesa so že dobila svoja barvna oblačila, iz katerih so naši otroci zelo radi ustvarjali. Pisani drevesni listi so tako postali neugnane pošasti, vrteči se palčki, zabavne živali, in še mnogo drugega. Skupaj s svojimi vzgojiteljicami so si otroci v avli vrtca ogledali tudi dramatizacijo Medved se pripravlja na zimo. Dokler pa mrzle zime še ni, smo se lahko na pohod odpravili vsi. Vsi željni druženja in aktivno preživetega prostega časa, smo se v četrtek, 4. oktobra, zbrali pred vrtcem in se odpravili na pohod do Športnega parka Prvenci. Tam nas je čakalo okrepčilo, dobre volje, zabave in otroškega veselja na igralih pa tudi ni manjkalo.

Ob koncu tedna otroka pa se je naš vrtiljak zabave malo zavrtel. »Pri sosedovih je lepo!« smo dejali ter se odpravili na obisk v sosednjo igralnico. Otroci so se tako zabavali med raziskovanjem drugih igrač in didaktičnih materialov. Ker pa nobeno praznovanje ne mine brez sladkih dobrot, tudi naše praznovanje ob tednu otroka, ni. Otroci so se z veseljem lotili izdelave čokoladnih ježkov, še bolj veselo pa je bilo, ko so se s svojimi ježki lahko posladkali.

Dragi starši, čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto smo vozili, v kakšni hiši smo živeli ali kako smo se oblačili. A svet bo za odtenek boljši, ker smo bili pomembni v življenju svojega otroka, zato to svojo pomembnost dobro vnovčimo in je ne jemljimo za samoumevno.

Sanja Tekmec