ZBOROVSKO PETJE SE PRIČNE ŽE V VRTCU …

Datum objave: 21.6.2017 11:16:47

Veliko ljubiteljev petja ve, da je v Markovcih doma zborovsko petje, saj smo občina z bogato pevsko tradicijo ter s številnim zbori. Eden od teh zborov je tudi Zborček vrtca Markovci, ki deluje že okroglih 10 let pod mojim vodstvom. Število pevcev iz leta v leto narašča, tako kot tudi število oddelkov v našem vrtcu, in zdaj že kar nekaj let zapored šteje približno 50 pevcev, starih od 4 do 6 let.

Vsako leto se z veseljem predstavimo tudi širšemu občinstvu. In sicer sodelujemo na prireditvi Dan vrtca, na zaključnem koncertu šolskih zborov ter na prireditvi Ciciban poje in pleše, ki se vsako leto odvija v veliki dvorani SNG Maribor. Na slednje smo še posebej ponosni, saj je prireditev na precej visokem nivoju, je posebno doživetje in dobra izkušnja za otroke. Lahko se pohvalimo, da smo tudi s strani strokovnega ocenjevalca zmeraj pohvaljeni, kot eden izmed zborov z najbolj doživetim petjem oz. nastopom.

Letos pa smo k našim stalnim nastopom dodali še samostojni koncert in tako izvedli prvi samostojni koncert Zborčka vrtca Markovci. Zamisel o dogodku je v meni tlela že kakšna tri leta in naposled le prišla na plano. Koncert smo pričeli malce neobičajno, in sicer smo najprej predstavili peščico vaj in iger, s katerimi si otroci razvijajo pevske sposobnosti. Sledilo je petje pesmi, ki so jih otroci usvojili skozi leto. Naš trud je bil poplačan z velikim aplavzom, sami pa smo bili zelo ponosni, da nam je uspelo.

Za uspeh mladih pevcev pa nisem zaslužna samo jaz. Ob meni je še kar nekaj oseb, ki se jim iz srca zahvaljujem. Najprej gre zahvala vodstvu šole in vrtca, ki nam daje veliko podporo ter odlične materialne pogoje za naše petje. Zahvala gre tudi sodelavkam, ki nas spremljajo na naših dogodkih. Za instrumentalne spremljave se zahvaljujemo učiteljici glasbe, Slavici Lajh ter učitelju Borisu Šegula in nazadnje vam dragi starši in poslušalci, ki nas spremljate ter nam s tem dajete veliko spodbude za nadaljnje delo.

Prav posebna zahvala pa gre vsem mojim dosedanjim pevcem, ki jih je sedaj že kar nekaj. Hvala vam za vse čudovite trenutke z vami, za vse kar ste me naučili, predvsem pa velika hvala, da lahko z vami delim to veliko ljubezen in strast, PETJE.

Polonca Strelec Čuš