ZDRAVNIK V VRTCU

Datum objave: 21.2.2019 19:33:46

Zdravnik v vrtcu

Pomembno je skrbeti za svoje zdravje. V vrtcu Markovci smo pripravili tematski sklop s katerim smo želeli spoznati, kako poskrbeti za zdravje. Preko zastavljenih ciljev spoznati pomen zdrave prehrane, osebne higiene, gibanja. Kaj storimo v primeru če zbolimo? Obiščemo zdravnika!

Naše igralnice smo spremenili v ambulante.

Kar naenkrat je bilo v našem vrtcu veliko zdravnikov. Njihovi pacienti so bili dojenčki, plišaste igrače. Veliko jih je kazalo bolezenske znake, potrebno je bilo obiskati zdravnika.

Zdravnik jim je predpisal zdravilo, nekateri pa so morali ostati v bolnišnici. Ena deklica je med igro prišla do naju in naju prosila za umirjeno glasbo, kajti njen medvedek leži v bolnici in bo ob glasbi lažje počival. V vrtcu nas je obiskal tudi študent iz fakultete za šport in ob njem smo razgibali svoje telo.

Naučili smo se pravilno umivati svoje roke ob pesmici. Res dobro smo skrbeli za svoje zdravje, pa so vseeno zboleli nekateri dojenčki, medvedki, kužki…

Le te so skupine odpeljale k čisto pravi zdravnici, ki nas je obiskala v vrtcu. Prijazna zdravnica Irena je poskrbela za vsakega pacienta. Posvetila se mu je, poslušala kaj so pripovedovali otroci.

Ob pregledu je razlaga vse kaj počne in na koncu vsakega odpravila do lekarne. V lekarni so jih čakale majhne skrivnosti (bombončki za vso skupino). Prav prijetno druženje je bilo, hkrati spoznanje poklica zdravnik.

Naslednji dan so v našem vrtcu nastale krasne ilustracije zdravnice, ambulante, rentgena, lekarne, ki so jih ustvari otroci vrtca. Te ilustracije krasijo stene njene ambulante.

Hvala pediatrinji Ireni Puntarec - Djukanovič za prijaznost in čas, ki si ga je vzela za obisk vrtca Markovci.

Zapisala Erika Janžekovič